Sloupcovitá třešeň Queen mary

Samosprašná třešeň s velkými křupavými plody, vhodná k sloupovitému zapěstování.

Skladem: Ano
Dostupnost: připravujeme na jaro 2019
Kategorie: Sloupovité a zakrslé odrůdy třešní
  podnož Colt

260 Kč

Cena bez DPH: 226,09 Kč

Konzumní zralost: 5. - 6. třešňový týden

Sklizeň: 5. - 6. třešňový týden

Tvar plodu: velký srdčitý

Barva plodu:  zářivě červená

Dužina: červená, křupavá, šťavnatá, sladce navinulá

Sloupovitá třešeň Queen Mary je díky kompaktnímu růstu a slabě rostoucí podnoži vhodná k sloupovitému zapěstování. Plodí velmi brzy po výsadbě a to od poloviny července. Plody jsou velké, srdčité, zářivě červené. Dužina je červená, křupavá, šťavnatá, sladce navinulá. Plodnost je raná, spolehlivá, dobrá.

Výsadba: Nejvhodnější termín výsadby třešní Burlat je podzimní období, lze vysazovat i na jaře. Při jarní výsadbě stromky přichází o zimní vláhu, proto musíme dbát na častější zálivku stromů. Stromy třešní v kontejneru můžeme sadit během celého roku. Při vlastní výsadbě postupujeme tak, že vykopeme jámu dostatečně širokou, aby se do ní vešly kořeny a tak hlubokou, aby místo očkování odrůdy bylo po vysazení max. 20cm nad zemí. Kořeny zasypte jemnou zeminou, a zalijte dostatkem vody. Kolem stromu udělejte zalévací misku, aby voda neodtekla pryč, kmen obalte vhodnou chráničkou proti okusu a stromek připevněte ke kůlu, aby se nevyvrátil větrem. Důležité je stromky po výsadbě zastřihnout a to tak že odstraníme nadbytečné výhony, ponechané výhony zakrátíme o 1/3 tak aby střední výhon převyšoval postranní výhony. V následujícím roce je nutné stromek třešně přihnojit dusíkatými hnojivy a to při rašení, po odkvětu, a po červnovém propadu plodů. Tohle hnojení přispívá k rychlejšímu vývoji stromků a zlepšuje jejich zdravotní stav. Na toto hnojení se používá např. Cererit.

Ochrana: Proti mšicím ochrana v případě náletu po celý rok přípravky Mospilan nebo Pirimor dle návodu.

Kontaktní formulář

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookies. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s našim používáním souborů cookies. Souhlasím