Vinná réva Chrupka Jalabertova

Bílá stolní odrůda pro přímý konzum i výrobu bílého lehkého vína a burčáku, samosprašná.

Skladem: Ne
Dostupnost: tuto položku nemáme aktuálně v nabídce
Kategorie: Vinná réva stolní

120 Kč

Cena bez DPH: 104,35 Kč

Konzumní zralost: září

Sklizeň: září

Tvar plodu: středně velký až velký hrozen, válcovitě kuželovitý, většinou poněkud volnější

 

Barva plodu: bobule je středně velká, kulatá, žlutozelené barvy, na osluněné straně s hnědavým líčkem

Dužnina: dužnina je chruplavá až rozplývavá, sladká, šťavnatá


Bílá stolní odrůda pro přímý konzum i výrobu bílého lehkého vína a burčáku, vyžaduje kvalitní oslunění (mírné svahy s jižní expozicí), nenáročná odrůda odolná mrazu,má vyšší odolnost k houbovým chorobám, citlivější k plísni révové.Je samosprašná.


Výsadba: sazenice stolní vinné révy vysazujeme na podzim nebo na jaře do dobře připravené půdy V případě kontejnerovaných sazenic je termín libovolný. Balové rostliny vyjmeme ze sáčku, vytřepáme zeminu a namočíme přes noc do vody. Vysadíme tak, že je celá ponořená v zemi a pouze roub je nad zemí. Po výsadbě zakryjeme nadzemní část rostliny navršenou kyprou zeminou a opakovaně zaléváme. Výhony na jaře prorostou ze zeminy ven, tehdy můžeme roub opatrně odhrnout. Při nárůstu výhonu na 5 – 10 cm provedeme podlom. Ponecháme pouze dva výhony a ostatní odstraníme. Letorosty vyvazujeme ke kůlu nebo k drátům, aby byly stále ve svislé poloze.

Ochrana: universální prostředek pro ochranu proti chorobám vinné révy je přípravek Kvadris, který se aplikuje po odkvětu dle návodu. Vinná réva se v dalších letech přihnojuje Cereritem na začátku sezóny a hnojivy s obsahem draselné soli v průběhu sezóny.


Kontaktní formulář

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookies. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s našim používáním souborů cookies. Souhlasím