Švestkomeruňka Dendy

Odrůda švestkomeruňky s velmi chutnými atraktivními plody.

Skladem: ano
Dostupnost: bude expedováno od druhé poloviny března
Kategorie: Švestkomeruňky
  podnož Myrobalán

210 Kč

Cena bez DPH: 182,61 Kč

Konzumní zralost:   začátek září

Sklizeň:   začátek září

Tvar plodu:   velký až velmi velký, kulovitý

Barva:   žlutá s výrazným červeným mramorováním

Dužnina:   krémově růžová, šťavnatá, velmi sladká

Jedná se o mezidruhového křížence ze 75% švestky a 25 % meruňky. Plodnost je vysoká, pro dosažení velmi velkých plodů je nutná probírka. Plody švestkomeruňky Dapple Dandy jsou velmi velké, kulovité. Základní barva je žlutá s výrazným červeným mramorováním. Dužnina je krémově růžová, šťavnatá, velmi chutná a sladká. Stromy jsou odolné stejně jako švestky. Vhodné pro pěstování ve středních a teplých oblastech.

Nejvhodnější termín výsadby prostokořenných švestek je podzimní období, lze vysazovat i na jaře. Při jarní výsadbě ale stromky přichází o zimní vláhu, proto musíme dbát na častější zálivku stromů. Kontejnerované stromy můžeme sadit během celého roku. Při vlastní výsadbě postupujeme tak, že vykopeme jámu dostatečně širokou, aby se do ní vešly kořeny a tak hlubokou, aby místo očkování odrůdy bylo po vysazení max 20cm nad zemí. Kořeny zasypejte jemnou zeminou, a zalijte dostatkem vody. Kolem stromu udělejte zalévací misku, aby voda neodtekla pryč, kmen obalte vhodnou chráničkou proti okusu a stromek připevněte ke kůlu, aby se nevyvrátil větrem. Důležité je stromky po výsadbě zastřihnout a to tak že odstraníme nadbytečné výhony, ponechané výhony zakrátíme o 1/3 tak aby střední výhon převyšoval postranní výhony. V následujícím roce je nutné stromy přihnojit dusíkatými hnojivy a to při rašení, po odkvětu, a po červnovém propadu plodů. Tohle hnojení přispívá k rychlejšímu vývoji stromků a zlepšuje jejich zdravotní stav. Na toto hnojení se používá např. Cererit

Kontaktní formulář

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookies. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s našim používáním souborů cookies. Souhlasím