Americká borůvka Herbert

Americká borůvka Herbert je pozdně dozrávající odrůdou, vysoce plodnou a je jednou z nejchutnějších amerických borůvek.

Skladem: ano
Dostupnost: bude expedováno od druhé poloviny března
Kategorie: Borůvky americké

130 Kč

Cena bez DPH: 113,04 Kč

Konzumní zralost:   srpen, září

Sklizeň:   od druhé poloviny srpna

Tvar plodu:   velký kulatý

Barva plodu:   světlemodrá

Dužina:   šťavnatá, sladce navinulá, velmi aromatická

Americká borůvka Herbert je pozdně dozrávající, nenáročná, mrazu i suchu odolná borůvka. Mnohými je považována za absolutně nejchutnější odrůdu. Rodí i bez opylovače, vysadíme-li v její blízkosti jedince jiné odrůdy, budou výnosy vyšší. Keř americká borůvky Herbert dorůstá do výšky 160 cm. Vysazujeme na slunečné stanoviště do kyselé humózní půdy. Plody dozrávají od druhé poloviny srpna, jsou velmi velké, šťavnaté, aromatické a sladce navinulé. Obsahuje velké množství vitaminů a minerálních látek, které příznivě působí na lidský organismus. Nejlepší jsou čerstvé, používáme i na džemy a marmelády.

Nabízíme rostliny kontejnerované, které se mohou vysazovat téměř kdykoliv za předpokladu správné přípravy záhonu. Stanoviště pro borůvky vybíráme slunné, plody jsou pak chutnější, borůvky vyžadují vlhčí stanoviště, základním požadavkemamerických borůvek je však zvýšená kyselost půdy. Pro výsadbu borůvek se používá rašelina, která má ideální kyselost, ale postrádá živiny, proto je lepší použít substráty určené přímo pro výsadbu borůvek. Na borůvky vykopeme  jámu širokou cca 80 cm a jednotlivé sazenice od sebe dáváme cca 1 m, hloubka tohoto výkopu by měla být cca 40 cm do této připravené jámy vsypeme substrát určený pro borůvky a do něj vysadíme sazenice. Pokud jsou rostliny v kontajneru hodně prokořeněné je nutné kořenový bal narušit, aby se kořeny dobře rozrůstaly. Rostliny přihnojujeme hnojivy určenými přímo pro borůvky nebo pro kyselomilné rostliny.

Kontaktní formulář

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookies. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s našim používáním souborů cookies. Souhlasím